2002/09/30


>>
Wereld van verschil
So.. Is U die enorme verandering hiero al opgevallen??
Aldus Arno | Link |


>>
TIjd om Limburgers uit te lachen
Wordt het niet eens tijd voor een FC Limburg??
Fortuna, VVV en MVV staan 15, 16 en 17 in de eerste divisie...
Leuk volk die Limburgers, gezelliger dan de noorderlingen (maar das mijn bekrompen mening), prima mensen...
Ik snap alleen 1 ding niet. Vraag een Limbo waarom hij trots is op zijn provincie, en hij zal antwoorden: vlaai (oké..) en "Wiej hebben van die schöne heuvels".. HUH??
Waarom elke keer dan dat gezever als er weer eens een kelder onder water staat?? GA DAN OP ZO'N BULT WONEN!!!
Zucht.. ben ik nou zo slim? Ik stort in ieder geval nooit meer geld op zo'n "Help Zuid-Limburg een fatsoenlijk dijk bouwen"-actie.. Niet dat ik dat eerst wel deed, maar het gaat om het gebaar..
Aldus Arno | Link |


>>
Hoeveel pech kun je hebben...
Heitinga weer een half jaar uitgeschakeld..
In zijn eerste wedstrijd voor Ajax 1 (ingevallen voor de ook al geblesseerde Chivu) sinds 10 februari heeft Johnny Heitinga de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.
Dat is wel heel erg zuur voor die jongen. Eerst is hij een half jaar uit de roulatie wegens een meniscus-operatie, ben je weer lekker fit, je speelt zelfs ook nog behoorlijk bij je invalbeurt, en dan gebeurt je dit.. Heitinga is echt een talent achterin, maar zo kan hij zich natuurlijk nooit bewijzen..
Voor Ajax is het trouwens ook behoorlijk klote, want Litmanen, Chivu, Yakubu, Stekelenburg, Lobont en Van der Vaart zijn ook al niet inzetbaar tegen Rosenborg..
Aldus Arno | Link |


>>
Het OhDasMooi-Journaal
Een rondje nieuws om je weer lekker over op te winden..

Het Nu.nl nieuws dat u ook al lang gelezen heeft:
In het land der blinden is eenoog koning. Of: in de Partij Der Idioten wordt Debiel leider.
De grap wordt met de dag beter (of slechter zo u wilt)... Ik wacht nog steeds tot Ralph Inbar binnen komt lopen bij het journaal...

Klonen via internet: zojuist al 3 nieuwe-Arno's besteld.. Komt helemaal goed met deze wereld..

Arno in de regio:
Als u denkt dat het alleen in de grote steden een teringbende is wat betreft bestuur, moet u eens (bij te veel tijd en grote verveling) door dit dossier heen worstellen..
In het kort: in het bij BrabantsGat gelegen pitoreske Boxtel moest een weg verbouwd worden..
Bij de reconstructie van de Europalaan/Robert Schumanlaan in Boxtel, tussen eind augustus 2000 en juni 2001, is fout op fout gestapeld. De plannen deugden niet, de controle op de werkzaamheden liet sterk te wensen over, de gemeenteraad werd nauwelijks of niet geïnformeerd, etcetera, etcetera. Tot overmaat van ramp maakte de gemeente dezelfde rekening van 106.000 euro twee keer over aan aannemer Heijmans.
De herinrichting van de Europalaan in Boxtel blijkt maar liefst 400.000 euro duurder te hebben uitgepakt dan was gepland. Dat is een overschrijding van ruim vijftig procent. Oorzaken zijn volgens de gemeente onder meer een slecht bestek en tegenvallende weersomstandigheden


Lache.. Gelukkig woon ik daar niet, maar in een gemeente waar we voor 100.000 gulden (ja gulden) een plantsoen opknappen door er een kunstwerk van 80.000 gulden in te flikkerren... Maarrrr... omdat de SP hier nu de grootste partij is (tja.. kan d'r ook niks aan doen..) komt alles goed... toch????
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/29


>>
Watteh??
Nu lees ik net op Nu.nl dat het rijbewijs van een bejaarde man is afgenomen omdat hij bezopen op een paardenkar zat. Oké, goei plan enzo, maar die laatste regels verontrusten me...
"Hij nam deel aan het verkeer, of dit nu met fiets, auto of paard en wagen is, het rijbewijs wordt in zo'n geval altijd ingenomen," aldus een politiewoordvoerder.
Dus als ik op mijn heilige vrijdagnacht naar huis probeer te fietsen kunnen ze mijn rijbewijs afpakken?? Wat is dat voor kutregel??
Aldus Arno | Link |


>>
The Presidents of The United States of America
Nou kan normaal gesproken de dance niet hard genoeg zijn voor mij, maar deze band kon ik goed waarderen.. Nimo had er een paar dagen geleden al een songtekst van gelogd, en dat herinnerde me aan track 8 van hun ceedee: We Are Not Going To Make It. Heerlijk..
Aldus Arno | Link |


>>
Auto's enzo
Dit weekend werd in Zandvoort een race voor de DTM gereden. Vorig jaar was ik erbij, dit jaar hebben we even overgeslagen. Jammer eigenlijk, want zoals ik hier al eerder vertelde, is de DTM klasse naar mijn mening spectaculairder en mooier om te zien dan het doodsaaie Formule 1.

Dan maar een rondje auto's over het internet...

De laatste keer dat ik op de Essen Motor Show (tussen 29 nov. en 8 dec. trouwens weer allemaal naar Essen!!) was, heb ik me staan vergapen aan de wagens van Brabus. Deze duitse tuner is gespecialiseerd in het ombouwen van Mercedessen. Nou ben ik normaal niet zo kapot van Mercedes, maar wat Brabus maakt wordt door mij heilig verklaard..

Dit is gewoon Tuning Met Stijl.. Inderdaad, met hoofdletters.

Omdat hiervoor toch een behoorlijke wagonlading pleuro's voor over de balk gesmeten moet worden, hou ik het voorlopig maar bij het extragratisTM verfraaien van mijn eigen bolide. Voorlopig zijn het kleine aanpassingen, voor de 'grotere' aanpassingen kan ik blijkbaar altijd nog Maximized inschakelen...
Aldus Arno | Link |


>>
Yeah..
Doe mij zo'n Key-cord.. Kan ik allemaal indruk maken op mooie meiden met een caravan.. En toch.. Als je 'goed in de olie zit' is het best lekker om dit lekker hard mee te zingen..
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/28


>>
Inspiratie
Inspiratie voor de bolide, die halen we dus o.a. hier..
Alleen nog ff wat tijd en geld regelen.. en dan wordt 'ie zo.. of zo..
Aldus Arno | Link |


>>
Zaterdagavond, zijn we weer vrij (quote D.C.)
Deze zaterdag weer eens een vrije avond, dus als U me zoekt, ik ben HIER te vinden. Die ene die vanavond in de Matrixx als een idioot aan het rondstuiteren is, c'est moi..

(Kunt u mij er overigens op vrijdagavond aan herinneren dat shots Ouzo tussen het bierdrinken door niet goed is voor je coördinatie en dat shoarma met knoflooksaus ook om 4 uur 's nachts, buiten op straat, gewoon met een plastic vorkje genuttigd hoort te worden?)
Aldus Arno | Link |


>>
So..
Na een dag of 5 zonder zin om te posten en flinke computerproblemen (blauw scherm in w2k, nog voordat dit opgestart is), is het weer tijd om te gaan posten..
Dus..
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/23


>>
Royke
Op maandag 22 September kwam een goede vriend van mijn zus om het leven bij een bijzonder tragisch verkeersongeluk.
Het verdriet van iedereen die hem kende, maar ook het onbegrip en de woede is niet te beschrijven. Lees onderstaande artikelen om een beeld te krijgen.
1e bericht in de krant en op nu.nl.
Wat we woensdag al wisten stond donderdag 26 September in de krant: hier wordt je woedend van..
Vanaf deze plek nogmaals sterkte aan iedereen uit zijn omgeving. De avondwake en begrafenis waren overigens zeer indrukwekkend. Een compleet afgeladen kerk, met voordrachten van zijn vriendin en zijn beste vriend. Erg knap en dapper..

(deze tekst is zaterdag 28 sept. trouwens volkomen gewijzigd omdat ik dat wilde..)
Aldus Arno | Link |


>>
creatieve f###noorders
Zaterdag werd bekend dat 1 oktober een campagne start met als doel de spreekkoren in de voetbalstadions te kuisen. Geen overbodige luxe, want vanaf de tribunes worden tegenwoordig complete medische encyclopedieën over de spelers, trainers en arbiters uitgestort.
De feyenoord aanhang oefende daarom afgelopen zaterdag tegen De Graafschap alvast wat politiek correcte slogans. 'Nare man' i.p.v. 'kankerjood', ''wie niet springt, die is een jood' wordt 'wie niet springt, die is niet lief' en de allerbeste: de scheidsrechter wordt toegezongen met 'Hij heeft een hele enge ziekte'. Hehe, dat zijn de betere songs :-)

Overigens: het kwistig strooien met allerlei ziektes is niet bepaald lekker (en helemaal niet als het op de persoonlijke toer gaat..), en het leggen van de relatie tussen Joden en de Tweede Wereldoorlog (sis-geluiden) is ronduit weerzinwekkend, maar persoonlijk vind ik niet dat het gebruik van het woord Jood discriminerend is.
Wanneer supporters van andere clubs over Joden zingen, gaat het over Ajacieden. Punt. De Ajacieden gebruiken dit woord niet voor niks als een soort geuzennaam. Er is toch geen enkele plattelander beledigd wanneer PSV-ers of De Graafschap supporters voor boeren worden uitgemaakt?
Misschien dat een Jood het discriminerend vindt om met Ajacieden vergeleken te worden?
Natuurlijk kan ik me voorstellen dat mensen zich zwaar beledigd voelen hierdoor, maar om het heel bot te zeggen: je moet je niet aangesproken voelen door beledigingen die niet voor jou bedoeld zijn. Ik weet het, het is kort door de bocht en niet bepaal in het kader van 'de maatschappij, dat ben jij', maar zo werkt het volgens mij wel..
Tot zover mijn botte mening.
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/21


>>
Weblogs op Zaterdag
Het was FotoFuckVrijdag bij Reet. Deze week geen inspiratie, jammer.. De leukste vond ik nog wel deze van bs. Blijkbaar ben ik niet de enige die bij de gezichtsverzorgende créme Daily Facials van Oil of Olaz hééééél ergens anders aan denkt.....

Kom je voor de verandering een paar dagen niet bij Nimo kijken, blijkt dat je in het reactieding hierbij wordt voorgesteld als geestelijke dwerg en als broertje van trol Roel N. En bedankt..

Verder had Sikkema de 18e een nieuwe column uitgewrochten. Hij wil meer ruzie.. Nou dat kan 'ie krijgen hoor! Maar in de reacties valt het helaas nogal tegen allemaal.. Ik probeerde nog een voorzetje te geven maar helaas..
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/19


>>
Beter...
Via de Dr. Dee: Een updeet van Kippfest: Slibje
Aldus Arno | Link |


>>
Gezien bij linksmurf Gaby
Four topless beauties look to sweep the board at a fashion show
. Een stel zuigende vrouwen dus..
Maareh, staat dat er nou echt? BEAUTIES? De meeste van die graatmodellen doen me toch al niet zoveel (en dan al helemaal geen ENGELSE graatmodellen) maar deze monsters vind ik dus echt NIET lekker.. Sterker nog: ik vind die stofzuigers nog mooier!!
Of ben ìk nou gek geworden?
Aldus Arno | Link |


>>
Rabobank
Godver... er is dus voor mij ook een pasje onderweg. Het oude was doormidden gebroken (tja, 3 uur 's nachts tussen vrijdag en zaterdag, gebrekkige lichaamscontrole in een shoarmatent. altijd lastig om dan fatsoenlijk met je portemonee om te gaan...).
Zal wel niks mee gebeurd zijn want heb nog niet gehoord dat er wat afgeschreven is. Niet dat dat kan overigens...

Via Nu.nl: Rabobankpasjes gestolen
Aldus Arno | Link |


>>
Ooit gehoord, altijd onthouden
Ben je boos,
pluk een boom,
zet 'm op je hoed,
heb je morgen een schedelbasisfractuur

Aldus Arno | Link |

 

2002/09/18


>>
Eén van de drijvende krachten achter het bekende Faithless is producer Rollo (Roland Armstrong). Inmiddels één van de beste en meest gewaardeerde producers ter wereld. In 1992 produceerde hij samen met 2 vrienden in zijn eigen studio een plaat die nog steeds in mijn Dance Top 5 allertijden staat:

Felix - Don't you want me



In totaal werden er zo'n 2,5 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht van deze single.
De track is overigens gebaseerd op een sample van het nummer "Don't you want my love" van Jomanda.

Na Don't you want me werd nog een single onder de naam Felix uitgebracht: het al even goede maar minder bekende It will make me crazy.


NB: Binnenkort gaat de redactie van start met de 'plaat van de maand'. Maar nu even niet. Tot die tijd wordt onze ExtraGratisTM Binnenhaal Interface genaamd KaZaA aanbevolen.

Update 19-09, 17:30 uur: Zou Ruud de Wild deze log lezen? Bedankt voor het draaien in ieder geval! Maakt de lange werkdag weer goed!!
Aldus Arno | Link |


>>
2-1!
Zo.. net teruggekeerd uit de Arena in het Amsterdamse. Heerlijke wedstrijd gezien. Zo stil als het was tegen Zwolle, zo veel werd er vandaag gezongen.
Zo werd de wedstrijd beleefd vanuit vak 413 (2e ring, tussen uitvak en 410, recht achter de goal):
De eerste helft produceerden de Fransen geen enkele fatsoenlijke aanval, maar 2x waren zij wel gevaarlijk: in het begin kwam de spits toevallig alleen voor de keeper, wat later een bal op de paal. Ajax domineerde en controleerde. Het publiek stond er 100% achter, omdat eindelijk weer te zien was wat we de afgelopen jaren vaak gemist hebben: de absolute wil om te winnen. De strijd voor elke meter bij balverlies en de mooie combinaties bij balbezit. De zo verguisde maar technisch geweldige Zlatan hielp ons aan de 2-0 voorsprong. Bij de eerste goal riep ik nog: "staat 'ie weer alleen tegenover 5 man, komt iemand hem nog helpen of hoe zit dat?" maar voordat ik klaar was lag de bal er al in.
De tweede helft werd de Franse druk regelmatig behoorlijk groot en de 2-1 was terecht. Toch geen moment het gevoel gehad dat Ajax in gevaar zou komen, daarvoor was de defensie te controlerend. Het grootste gevaar leek uit corners te komen, en niet uit goede Franse aanvallen.
Al met al een heel mooie overwinning op de sterke Franse kampioen. En door het gelijkspel tussen Rosenborg en Inter staan we ook nog eens 1e in de groep..

Het mooiste van vanavond?
- De sfeer in het stadion
- De strijdlust op het veld (o.a. Sikora, Yakubu, Chivu, Trabelsi)
- Het overzicht en de acties van Litmanen
- De goals van Zlatan, ben erg blij voor die jongen
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/17


>>
Kutreclame
Nou kunnen we op de televee via Ster.nl dus kiezen voor de beste reclame. Is het dan niet mogelijk om gelijk de meest irritante baggerreclame te kiezen? En dat dan die hele top 10 van mislukkingen per direct van TV wordt verbannen? Inclusief eeuwige verbanning van de makers?
Weet je wat, doen we dat ook gelijk ff voor 50% van de radioreclame. Elk uur "huizen en makelaars op blabla.nl" komt me voort behoorlijk mijn strot uit. Net als "1,2,3,4, TNT, TNT"... En de hele dag "kijk op goedkoopgeldlenenvooreenschijttarief.nl", "managersenanderedikkopboeken.nl".. ROT OP!! Verzin iets fatsoenlijks en niet van die meuk die dan lekker tóch de hele dag in je kop zanikt.
Die zogenaamd flitsende reclame-rukkers die zoiets verzinnen zouden ik en mijn beste vriend de-loden-pijp graag wat andere sterretjes laten zien..
Aldus Arno | Link |


>>
Arbeidsvitaminen
Nou hoorde ik vanmorgen een nummer op de radio, één van mijn favoriete dance-platen allertijden. Had ik een tijdje terug al over de KLF geblogd, nu gaan we even op zoek naar meer over die ene fantastische plaat. Nou ja, nu.. eerst naar AJAX - Lyon.. morgen weer een dag!
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/14


>>
Pedagogie
Vrouwen moeten niet zeiken als ze een goedbedoelde corrigerende rechtse directe van hun echtgenoot krijgen, meent minister Heinsbroek.
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/13


>>
RFFV
Deze week wordt bij RFFV wereldreiziger Ramon Stoppelenburg door de gehaktmolen gehaald..
Mijn creaties:
1. Ramon maakt reclame.. Wil een buitenaardse reis
2. Ramon was 't...
3. Romantische Ramon..

Overigens niet zo'n geweldige creaties, maar ja.. Het onderwerp is ook niet echt geweldig.. Teveel gejat van de bekende "Tourist Guy" van een jaar geleden. (Zie ook de foto van de tourist guy op het WTC. Deze was 12 september vorig jaar al op internet te vinden en wordt nu hergebruikt met Ramon. Leuk, dat wel..)
Volgende week beter LB!!

Aldus Arno | Link |

 

2002/09/12


>>
Let niet op de rommel
Een of andere Jan Papparazi gaat alle logs die ook maar iets te betekenen hebben af om reclame te maken voor een FOK-topic over Robert Jensen (nee nou geen link!). Nou vind ik die Jensen al een schrale zak (die kan ik tenminste nog uitzetten), maar die postings overal zijn helemaal irritant..
Overigens blijkt wel weer dat ik nix voorstel, want hier is 'ie niet geweest :-)

Verder Webkim en Boschism aan de links toegevoegd.

Tot slot:
- Het nu.nl verhaal van de dag: Roltrap slaat op hol.. Ik vermoed een aanslag.
- Iemand trouwens de grijze site van Yahoo gezien gisteren?? Klasse.. beter dan zo'n lullig kaarsje als bij CNN.

Tot zover wat mij opviel in de media..
Aldus Arno | Link |


>>
RLBFFV
Over een half uurtje is het weer Reet en LB's Foto Fuck Vrijdag.. Heerlijk..
Vandaag sowieso geen updates wegens werkzaamheden aan een voetbalsite van de lokale FC. Druk druk enzo..
En morgen? Wie weet... Tussen werk en stappen zitten ongeveer 2 hele uren, en die zijn vooral gevuld met eten, douchen en tegen het pinautomaat schelden...
Ik wens u alvast een prettig weekend :-)
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/11


>>
Stilte
So.. Dit is mooi.. erg mooi.. De tekeningen van 11 en 9 september. Om even in stilte naar te kijken...
Aldus Arno | Link |


>>
JAA!!! DOEN!!!!
Quote: "Gaat PB hier nog mee door? Ernstige twijfel slaat toe."... "PB slaapt er nog een nachtje over maar vreest het ergste.".
Niet meer twijfelen jongen, gewoon stoppen.. Of in ieder geval kappen met dat Jerommeke taaltje!!
Arno twijfelt niet, Arno vind dat het maar eens afgelopen moet zijn. Het is mooi genoeg geweest!

(PS: "Waar oog op valt tikken vingers" huh????)
Aldus Arno | Link |


>>
Ik zwaai naar U!!
Zoals elke logger gelezen zal hebben, zijn de geheime foto's van Gaby de Entertainer gevonden..
Ik had 'm al eens gezien als bandjes-aan-mekaar-prater bij Jazz In Duketown, en het blijkt dat hij dus ook heeft bijgebeund als AJAX-mascotte!!
En ik maar denken dat ze daar een smurf voor gebruikten..
Gaby, linkheld, ik zal naar je zwaaien tijdens de Champions-League wedstrijden.. Die gozer op Noord, 2e ring.. dat ben ik... Zwaai ff terug??
Aldus Arno | Link |


>>
9-11
Waar ik was?? Net terug van school.. Met cola in mijn hand zappend naar TMF.. En tijdens de reclame verder, naar Nederland 2. Daar begon het journaal en ik weet nog dat ik dat raar vond, want het was nog net geen 4 uur.. Een extra journaal, en ik wist niet waarom.. tot ik de beelden zag. Daarna tot diep in de nacht met grote ogen TV gekeken.. Verder ook veel op internet gelezen. Onder andere via Reet en Tonie.

Mijn gedachten vandaag?? Te vinden in diverse reactie-dingen.. Even copypasten:

Vandaag vraag ik me af wat er nou veranderd is. Helemaal niks. Economische dip kwam er toch wel. Oorlog met Irak ook. De kloof tussen het arabisch-islamitische en het westerse volk is duidelijk vergroot. En dat terwijl, achteraf bezien, deze aanslag misschien juist een geweldige kans was om de mensen wat dichter bij elkaar te brengen.
Er is niks veranderd.. Iedereen brult nog steeds om het hardst dat ZIJ gelijk hebben, de nationalistische gevoelens verder aangewakkerd, maar is er eigenlijk wel iets verstandigs gedaan in het afgelopen jaar??
Wat er wel veranderd is: het 'niemand doet ons iets' gevoel is wat aangetast. Maar echt wakker liggen we daar toch niet van?

(Hiero..)

In een reactie op een uitspraak dat Amerikanen 6000 mensen doodden bij een aanval in Sudan:
Het verlies aan mensenlevens elders in de wereld is niet minder erg. Sterker: het zinloze verlies van 1 leven is niet minder erg dan het zinloze verlies van 3000 levens. Maar het moment en de symboliek zorgen ervoor dat je deze 3000 nooit vergeet.
Ik ben het overigens wel met Revenger eens dat het Westen (en met name de Amerikanen) op deze dag ook stil moet staan bij alle doden die oorzaak en gevolg zijn van deze aanslag..
so..

(Hiero..)
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/10


>>
Mooi
De Klopgeest heeft meestal erg mooie foto's of kunst bovenaan zijn trogspot gecopypaste. Nu staat er een mooie foto vanaf de site van Belg Henk van Rensbergen.
Goede reden om even een kijkje te nemen. Mooie site, met veel en vooral mooie foto's. Dus hop, even klikken...
Aldus Arno | Link |


>>
Deze is wel weer kut..
Gezien bij de Link-Smurf:

Schorpioen: 23 oktober - 21 november
U bent het ondernemende type. U hebt een vlotte babbel. U behaalt uw successen vanwege uw totale gebrek aan ethische normen en waarden. U bent necrofiel. U hebt problemen met uw gezicht. Schorpioenen worden vermoord.


Oh.. Das mooi dan.. maar goed dat ik niet in die klets geloof..
Aldus Arno | Link |


>>
Pure Power
Oké, zondag was een mooie dag, maar ik heb dus ff mijn halve kop verbrand door de zon. De hele dag op een bult in een groot weiland staan, midden in de brandende zon, tussen diesel- en methanol dampen doet niet veel goeds voor de huid.
Na een nachtrust van welgeteld 3 uur en 20 minuten (barman he..) vertrokken we zondagmorgen om 10 uur richting het Brabantse dorpje Bakel. Waarschijnlijk is nooit iets te doen, behalve op die ene jaarlijkse dag. En dit jaar helemaal, want de georganiseerde wedstrijd aldaar was zelfs het Europees Kampioenschap!
Dit jaar kwamen dus tienduizenden fans naar het E.K. Tractor-Pulling gekomen. Trekkertrek? Is da nie iets met boeren en tractors enzo? Klopt.. maar dan wel in de overtreffende trap. Met zo'n Tractor Puller proberen ze zo ver mogelijk een sleepwagen voort te trekken. Deze wagen wordt naarmate de afstand vordert steeds harder op de grond gedrukt, wat het steeds moeilijker maakt deze nog te trekken. Bij 100 meter ligt de finish: een Full Pull en een plaats in de 2e ronde. Hierin wordt nog meer gewicht in de sleepwagen geladen en wint degene die nog het verst komt. Simpel...

Oké, er loopt 90% volk rond met Normaal, Jovink en Band Zonder Banaan shirtjes rond.. who cares.. lekker laten lopen.. Ik kwam ff kijken naar de power op de 'trekkers'. Nou ja, op een paar 'standaard' disciplines na, zijn het in de verste verten geen tractoren meer.. Twee kleine wielen voor, twee mega wielen achter, een frame-pje en daarop een zestal V8 motoren uit een oude legertank (met Turbo!).. Of 3x een V12 uit een vliegtuig.. Of bijvoorbeeld 4x een turbinemotor uit een helicopter. Kijk.. dat is power. Tot wel 10.000 PK (ja, tienduizend peekaa's) op een stalen frame.
Op TV (Eurosport en deze week SBS Sport) ziet het er niet altijd even spectaculair uit, maar reken maar dat dat een partij herrie geeft. De oordoppen moeten echt wel in, en je voelt je complete skelet trillen als die monsters langs komen razen.

Het is trouwens maar goed dat hier geen Greenpeace leden komen, de dikke zwarte wolken die uitgespuugd worden zouden de gemiddelde milieuactivist spontaan doen besluiten Volkerts voorbeeld te volgen. Voorbeeld: de driedubbelle V12 van Q8 Team Popeye verbruikt in de 100 meter 50 liter Methanol.. Niet echt zuinig dus..

De Nederlanders zijn net als de Duitsers en Scandinaviërs goed vertegenwoordigd, onder meer met het Q8 Team Popeye (3x V12) en de Whispering Giant (met 3 turbine motoren).
Het meest professionele team is waarschijnlijk het LEGO Team Fox uit Denemarken.. (Klik: mooi plaatje) Inderdaad: gesponsord door LEGO, dat zelfs een LEGO-model op de markt heeft gebracht..

Zoals ik zei: ondanks de sfeer van Normaal, Bier en Klompen is dit toch echt veel meer.. Als je een karretje aan kunt drijven met 4 grote turbinemotoren heb je toch echt wel wat in huis.. Misschien niks voor de 'normale' logger of randstedeling, maar je moet die power zien, voelen, horen en ruiken als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in techniek..



Meer info op o.a. NTTO-site (NL'se organisatie) en de ETPC-site (Europese organisatie).
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/07


>>
Schorpioen
De Schorpioen is een sterk en gecompliceerd persoon, trots en gevoelig.
Ik als Schorpioen zou verder één van de felste strijders uit de dierenriem zijn. Toe maar.. Klopt overigens wel aardig, die beschrijving..

(via webkim)
Aldus Arno | Link |


>>
RFFV 2
Zojuist Reet gemaild om te vragen of hij niet een soort wekelijkse 'winnaar' aan kan wijzen van RFFV (zie onder). Lijkt me leuk, beetje competitie.. Komen er misschien nog mooiere fotosjops voorbij..
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/06


>>
RFFV
Het is weer vrijdag. Dat betekent het begin van weer een weekend kroegbezoek, maar deze vrijdag staat vooral in het teken van Reet en LB's 4e Foto Fuck Vrijdag..
Zie HIER mijn creatie voor het thema "Geen Normen en Waarden Propaganda".
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/05


>>
180, op zijn minst
De idioterij in Den Haag (is het Circustheater verplaatst naar het Binnenhof?) blijft maar voortduren, maar het levert gelukkig leuke discussies op internet op. Zie ons aller Tonie.net en vele anderen.
Kijk, dat die mafkees gaat pleiten voor meer normen en waarden en vervolgens verkondigt zich geen flikker van de regels aan te trekken op het gebied van autorijden, moet hij zelf weten. Ik persoonlijk vind het achterlijke uitspraken, helemaal voor een minister van Economische Zaken (doen die ook al aan normen en waarden? Joh..), maar een groot deel van de bevolking zal zich vierkant achter deze uitspraken scharen. Wie ben ik dan om op de barricades te springen? Gelukkig werden regels 'vroeger' gemaakt door mensen met verstand van zaken en niet door de zogenaamde wil van het volk. En daardoor zitten we ondermeer opgescheept met de regel van maximum snelheden.

Ha fijn, de maximum-snelheden!!!! Schijnbaar heb ik altijd geluk. Regelmatig scheur ik met een vaartje van tegen de 170/180 over de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven (nee, niet in de spits..). En ja, ik ben bekeurd de afgelopen 4 jaar. 1 Keer om precies te zijn. Ik reed 110 waar 100 was toegestaan.
Heerlijk, hard rijden, maar wel op een bijna lege weg. Zodat ik als enige de zak ben als er iets gebeurt, en geen anderen. En hoeveel ik ook geniet van snelheid, de regels rond de maximum snelheid vind ik wel goed zo. 120 Is gewoon veiliger dan 140, wetenschappelijk bewezen enzo.. Maar stel, we veranderen de regels, speciaal voor de hardrijders.. Wat dan?
1. Het maximum wordt verlegd naar 140. Heel fijn. Ga ik waarschijnlijk 150 rijden, zoals ik nu consequent tegen de 140 rij. Zoals zovelen rij ik minimaal 90 waar ik 80 mag, 65 waar ik 50 mag, 120 waar ik 100 mag. Je wil altijd sneller, maar gaat voor de zekerheid net boven het maximum zitten. Een verlegging van de wettelijke grens levert waarschijnlijk ook een verlegging van de psychologische grens op.
2. We heffen het maximum op. Nu wordt ie mooi.. "Zoals in Duitsland" hoor ik de fanaten al roepen. Zelf heb ik het ook mogen proeven, met 240 in een sportwagen over de Deutsche AutoBahn. Pure verwennerij. Maar stel je dat eens voor in Nederland.. Noem eens een weg in ons dichtbebouwde stadslandje waar je langer dan 10 minuten zo hard kunt rijden?? Mensen, het is hier te druk op de weg voor het opheffen van het maximum.. Misschien dat we in Groningen of Zeeland nog een weg aan kunnen leggen voor deze snelheden... Het klinkt allemaal geweldig, maar ik ben al lang blij dat ik vaak buiten de spits om kan rijden en dus harder kan dan 35..

Nee, laten we het a.u.b. houden zoals het is, inclusief de controles.. En laat Heinsbroek als Minister van EZ er maar voor zorgen dat de prijs van CD-tjes daalt..
Aldus Arno | Link |


>>
De horror..
Ik had ongelijk. Het nieuwe Veronica, en dan met name Men's Talk is NOG erger dan ik had verwacht.
Een stelletje uitgezakte, vadsige dertigers dat over Bentley's en geslaagde dan wel mislukte investeringen zevert. Kan het erger? (Ja oké, Business Class is ook kut.. en alle paardenprogramma's en.. en.. )
Jeuk, das wat ik er van krijg..
Aldus Arno | Link |

 

2002/09/02


>>
Den Bosch is kut. Boschenaren zijn kut. Per definitie. Ik heb niks persoonlijks tegen ze, maar rasechte Boschenaren zijn gewoon kut. Dat is mij en alle anderen uit de dorpen rond Den Bosch altijd verteld. En dus is dat zo.
Net als Helmond. Iedereen uit de omgeving Eindhoven zal het je zeggen: in Helmond woont alleen tuig met Hummel of Diadora trainingspakken, van die roze-met-blauwe. Ketting erbij en nog wat plakplaatjes her en der completeren het geheel.
Kijk, ik wil niemand beledigen, voel erg veel sympathie voor de lokale FC Den Bosch (mooie site trouwens!) en kom ook vaak met veel plezier in de winkels en kroegen; maar nu de LPF ons lichtend voorbeeld is mag ik er voor uitkomen dat de rasechte Boschenaren gewoon wat minder van de evolutie hebben meegekregen. Er gaan geruchten dat er ook goede mensen met Bosch' bloed zijn, maar dat is nooit bewezen.
Even dacht ik er één gevonden te hebben: ik lees altijd met veel plezier het log van Webkim en dat speelt zich regelmatig af in haar woonplaats: juist, Den Bosch.. Maar helaas.. Webkim schijnt een import-Bosche te zijn..
Pluspunten voor Webkim...
Aldus Arno | Link |

 


< Oh.. Das Mooi.. | Archiefkast | ohdasmooi-hotmail >